Monaco

 

KONSULATET

port konsulatetFurstendömet Monacos konsulat till Konungariket Sverige är honorärt och inrättades den 16 juli 1874 av H.S.H. Prins Charles III av Monaco och H.K.H. Kung Oscar II av Sverige.

Konsulatet stöder de bilaterala förbindelserna mellan Monaco och Sverige. I detta avseende främjar det utvecklingen av affärsrelationer, turism och kongresser, samt kulturella aktiviteter.

Konsulatet tillhandahåller, i nära samarbete med utrikesministeriet och andra relevanta monegaskiska myndigheter, hjälp till monegaskiska medborgare när de är i Sverige. Konsulatet kan också erbjuda legalisering och certifiering av dokument i enlighet med monegaskiska regler och avgifter.

Resor till Monaco

Varje enskild med utländsk nationalitet som vill vistas på monegaskiskt territorium och stanna kvar i upp till tre månader måste ha det dokument (pass, resa eller identitetsdokument) som krävs för att komma in på franskt territorium. Ett visum för kortare vistelse för Schengenstater erfordras för medborgare i en stat som ligger utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Franska medborgare behöver ha nationellt ID-kort eller pass som utfärdats av den franska administrationen.

Varje utländsk medborgare, inklusive franska medborgare, som vill bo i Monaco under längre tid än tre månader eller som vill bosätta sig i Monaco, måste följa ett visst förfarande. Läs mer om det här>>

Medborgare i en stat som ligger utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet och som är bosatta utanför Frankrike måste ansöka om ett långtidsvisum från ett franskt konsulat som har territoriell behörighet och är närmast deras bostad. De måste göra detta före sin ankomst till Monaco. Läs mer om det här>>

Monacos konsulat i Sverige utfärdar inte visum eller pass.